Под духовном јурисдикцијом Свештеног Синода
ЦРКВЕ ИСТИНСКИ ПРАВОСЛАВНИХ ХРИШЋАНА ГРЧКЕ (Цркве ИПХ Грчке)
под Његовим Блаженством Архиепископом Атинским и све Грчке г. г.
Калиником

26. 5. 2014.

Трећи позив
(са званичне странице Синода)

Позива се по трећи пут јеромонах Јован, у свету Бранимир Васиљев Василевски, са боравком на непознатој адреси, пред Првостепени Презвитерски Синодски Суд, у четвртак 6./19. јуна 2014, у салу код храма „Цвет који не вене“, Пиреј, у 12,15 часова, да поднесе своју одбрану због:
а) супротног светим канонима и условима његовог отпуста систематског кретања током 9 година по различитим црквеним епархијама у Грчкој, вршећи свештенодејства и проповедајући без дозволе локалног Епископа.
б) ширења увреда и клевета против Свештеног Синода уопште, али и против његових Епископа појединачно.

Све до пресуде у вези његовог случаја ставља се под забрану сваког свештенодејствовања.

У случају његовог поновог непојављивања судиће му се у одсуству.

На другом језику:
ГРЧКИ
Блог делује у саставу парохије св. Саве у Београду. У изради је званична страница Цркве ИПХ Србије. До њеног коначног постављања, блог ће вршити и функцију обавештавања свих верника Цркве ИПХ Србије. Након постављања званичне странице, блог ће наставити да делује само као средство информисања парохије у Београду.

Ово је тренутно једина страница Цркве ИПХ Србије, која делује са благословом управљајућег Архијереја. Црква се ограђује од свих страница и група на друштвеним мрежама које се користе Њеним именом или се на било који начин повезују са Њом.

Садржај текстова објављених на блогу представљају ставове самих аутора а не морају нужно представљати и званичан став саме Цркве ИПХ Србије, односно Синода ИПХ Грчке. Званичан став Синода садржан је само у званичним документима самога Синода Цркве ИПХ Грчке.