Под духовном јурисдикцијом Свештеног Синода
ЦРКВЕ ИСТИНСКИ ПРАВОСЛАВНИХ ХРИШЋАНА ГРЧКЕ (Цркве ИПХ Грчке)
под Његовим Блаженством Архиепископом Атинским и све Грчке г. г.
Калиником

11. 5. 2013.


Други заједнички састанак Комисије са Супротстављенима

Дијалог Цркве ИПХ Грчке са Православном Црквеном Заједнице СупротстављенихДруга заједничка изјава

Дана 2./15.3.2013. у сали код свештеног храма „Цвет који не вене“ у Пиреју, остварен је други заједнички састанак Комисије за дијалог Цркве ИПХ Грчке са Православном Црквеном Заједницом Супротстављених.

Били су присутни сви именовани чланови.

У току састанка, који је поново прошао у срдачној атмосфери, у почетку се систематски расправљало о темама и у наставку је уследила детаљна расправа о писменом Извештају са насловом «Еклисиолошка самосвест Православне Црквене Заједнице Супротстављених».

Била су постављена питања и дата неопходна разјашњења у вези ставова из овог Извештаја, а била су изложена и питања о којима ће се расправљати уз релевантни Извештај друге стране, на следећем заједничком састанку, који ће се одржати у понедељак 9./22.4.2013. у свештеном манастиру св. Кипријана и Јустине у Филију, у Атици.

Из заједничког Секретаријата Комисија за дијалог

Пиреј – Фили

7./20.3.2013.


Блог делује у саставу парохије св. Саве у Београду. У изради је званична страница Цркве ИПХ Србије. До њеног коначног постављања, блог ће вршити и функцију обавештавања свих верника Цркве ИПХ Србије. Након постављања званичне странице, блог ће наставити да делује само као средство информисања парохије у Београду.

Ово је тренутно једина страница Цркве ИПХ Србије, која делује са благословом управљајућег Архијереја. Црква се ограђује од свих страница и група на друштвеним мрежама које се користе Њеним именом или се на било који начин повезују са Њом.

Садржај текстова објављених на блогу представљају ставове самих аутора а не морају нужно представљати и званичан став саме Цркве ИПХ Србије, односно Синода ИПХ Грчке. Званичан став Синода садржан је само у званичним документима самога Синода Цркве ИПХ Грчке.