Под духовном јурисдикцијом Свештеног Синода
ЦРКВЕ ИСТИНСКИ ПРАВОСЛАВНИХ ХРИШЋАНА ГРЧКЕ (Цркве ИПХ Грчке)
под Његовим Блаженством Архиепископом Атинским и све Грчке г. г.
Калиником

5. 12. 2015.

Обавештење о одлуци лишења свештеничког чина бившег јеромонаха Харалампија Вуковића


Одлуком Првостепеног суда за свештенике под председавањем Његовог Високопреосвештенства Митрополита Пирејског г. Геронтија, који је заседао дана 9/22. октобра 2015. године у сали код храма „Цвет који не вене“, Пиреј, а након три позива на Епископски суд, као и након три позива на Првостепени синодски суд за свештенике, које је игнорисао, бивши јеромонах Харалампије Вуковић, оптужен због одвајања и стварања парасинагоге, у одсуству је осуђен на лишење свештеничког чина.

Блог делује у саставу парохије св. Саве у Београду. У изради је званична страница Цркве ИПХ Србије. До њеног коначног постављања, блог ће вршити и функцију обавештавања свих верника Цркве ИПХ Србије. Након постављања званичне странице, блог ће наставити да делује само као средство информисања парохије у Београду.

Ово је тренутно једина страница Цркве ИПХ Србије, која делује са благословом управљајућег Архијереја. Црква се ограђује од свих страница и група на друштвеним мрежама које се користе Њеним именом или се на било који начин повезују са Њом.

Садржај текстова објављених на блогу представљају ставове самих аутора а не морају нужно представљати и званичан став саме Цркве ИПХ Србије, односно Синода ИПХ Грчке. Званичан став Синода садржан је само у званичним документима самога Синода Цркве ИПХ Грчке.