Под духовном јурисдикцијом Свештеног Синода
ЦРКВЕ ИСТИНСКИ ПРАВОСЛАВНИХ ХРИШЋАНА ГРЧКЕ (Цркве ИПХ Грчке)
под Његовим Блаженством Архиепископом Атинским и све Грчке г. г.
Калиником

24. 2. 2014.

Посета Архиепископа Калиника
Србији и Републици Српској

Његово Блаженство Архиепископ Атински и све Јеладе г. г. Калиник био је у вишедневној посети вернима у Србији и Републици Српској крајем јануара 2014. године, поводом прославе празника св. Саве, Првог Архиепископа Српског. На празник светог Саве служена је света архијерејска Литургија у параклису светога Саве у Београду, па је том приликом прослављена и храмовна слава, а у склопу свете Литургије обављено је и венчање двоје младенаца. Након посете Београду, Архиепископ је посетио верне и у Републици Српској, и манастир Успења Пресвете Богородице у Пирковцима, Лопаре.


Блог делује у саставу парохије св. Саве у Београду. У изради је званична страница Цркве ИПХ Србије. До њеног коначног постављања, блог ће вршити и функцију обавештавања свих верника Цркве ИПХ Србије. Након постављања званичне странице, блог ће наставити да делује само као средство информисања парохије у Београду.

Ово је тренутно једина страница Цркве ИПХ Србије, која делује са благословом управљајућег Архијереја. Црква се ограђује од свих страница и група на друштвеним мрежама које се користе Њеним именом или се на било који начин повезују са Њом.

Садржај текстова објављених на блогу представљају ставове самих аутора а не морају нужно представљати и званичан став саме Цркве ИПХ Србије, односно Синода ИПХ Грчке. Званичан став Синода садржан је само у званичним документима самога Синода Цркве ИПХ Грчке.