Под духовном јурисдикцијом Свештеног Синода
ЦРКВЕ ИСТИНСКИ ПРАВОСЛАВНИХ ХРИШЋАНА ГРЧКЕ (Цркве ИПХ Грчке)
под Његовим Блаженством Архиепископом Атинским и све Грчке г. г.
Калиником

17. 11. 2013.

Архиепископ Атински и све Јеладе г. Калиник


Његово Блаженство, Aрхиепископ Атински и све Јеладе г. Калиник (световно име Константин Сарандопулос, од родитеља Евстатија и Јелене), рођен је 24. јуна  1946. године (7. јула, по грегоријанском) у Пиреји. Студирао је медицину на Аристотеловом универзитету у Солуну.

Од ране младости био је под духовним руководством, блажене успомене, тадашњег архимандрита Калиопија Јанакулопулоса (каснијег Митрополита ИПХ Пентапољског). Године 1971. је пострижен у монаштво под старцем, блажене успомене, Митрополитом Калистом Коринтским, који га је исте те године рукоположио у ђакона, а затим и свештеника.

Године 1979. рукоположен је за Митрополита Ахајског и целог Пелопонеза. Егзарх је Цркве ИПХ за Европу, а од 1985. године постао је мјестобљуститељ (чувар трона) Јонских острва и западне Грчке.

Од 1995. до 2001. био је Председник Генералног фонда Цркве ИПХ Грчке и, за време његовог председништва, сређивање економског фонда Цркве, који је раније патио од разних проблема, постао је остварив. Априла 2010. Године, као и априла 2013., поново је изабран на место Председника Генералног фонда.

Као Митрополит, Његово Блаженство Архиепископ Калиник био је Главни секретар Светога Синода, и члан Синодске комисије за догматска и канонска питања.

Имендан његовог Блаженства, Архиепископа Калиника је мученик Калиник (29. јули / 11. август).

На другим језицима:
Блог делује у саставу парохије св. Саве у Београду. У изради је званична страница Цркве ИПХ Србије. До њеног коначног постављања, блог ће вршити и функцију обавештавања свих верника Цркве ИПХ Србије. Након постављања званичне странице, блог ће наставити да делује само као средство информисања парохије у Београду.

Ово је тренутно једина страница Цркве ИПХ Србије, која делује са благословом управљајућег Архијереја. Црква се ограђује од свих страница и група на друштвеним мрежама које се користе Њеним именом или се на било који начин повезују са Њом.

Садржај текстова објављених на блогу представљају ставове самих аутора а не морају нужно представљати и званичан став саме Цркве ИПХ Србије, односно Синода ИПХ Грчке. Званичан став Синода садржан је само у званичним документима самога Синода Цркве ИПХ Грчке.