Под духовном јурисдикцијом Свештеног Синода
ЦРКВЕ ИСТИНСКИ ПРАВОСЛАВНИХ ХРИШЋАНА ГРЧКЕ (Цркве ИПХ Грчке)
под Његовим Блаженством Архиепископом Атинским и све Грчке г. г.
Калиником

7. 3. 2013.

Обавештење о одлукама
Свештеног Синода 23.1./5.2.2013.

23.1./5.2.2013., дана уторка, у Пиреју у сали код храма «Ρόδον τ μάραντον» (“Цвет који не вене“) заседао је Свештени Синод Цркве ИПХ Грчке и донео следеће одлуке:

1.      Ускладио је поједине детаље у вези синодске прославе Недеље Православља.

2.      Дао је упутства Његовом Преосвештенству Генералном секретару у вези састављања одговора у посланицама.

3.      Прихватио је предлог приватног Института за стручно оспособљавање (грч. Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης) за слање студената на програм црквеног образовања. Предлог је прихваћен након испитивања садржаја лекција.

4.      Расправљало се о питањима у Митрополији Атичкој и Беотичкој.

5.      Његово Преосвештенство Епископ Христианопољски г. Григорије обавестио је Свештени Синод о напредовању његовог извештаја о критеријумима светости.

6.      Расправљало се о начину литургијског служења од стране наше Цркве у две заједнице ИПХ које се налазе у Русији.

7.      Његово Преосвештенство Епископ Маратонски Фотије је обавестио Свештени Синод о току правних питања наше Цркве.

8.      Исти Епископ је обавестио Свештени Синод о предстојећем васпостављању каноничности о. Спиридона Тануса, клирика Антиохијске Патријаршије, на основу примене раније донесене одлуке из 6./19.6.2012.

На другим језицима:
Блог делује у саставу парохије св. Саве у Београду. У изради је званична страница Цркве ИПХ Србије. До њеног коначног постављања, блог ће вршити и функцију обавештавања свих верника Цркве ИПХ Србије. Након постављања званичне странице, блог ће наставити да делује само као средство информисања парохије у Београду.

Ово је тренутно једина страница Цркве ИПХ Србије, која делује са благословом управљајућег Архијереја. Црква се ограђује од свих страница и група на друштвеним мрежама које се користе Њеним именом или се на било који начин повезују са Њом.

Садржај текстова објављених на блогу представљају ставове самих аутора а не морају нужно представљати и званичан став саме Цркве ИПХ Србије, односно Синода ИПХ Грчке. Званичан став Синода садржан је само у званичним документима самога Синода Цркве ИПХ Грчке.