Под духовном јурисдикцијом Свештеног Синода
ЦРКВЕ ИСТИНСКИ ПРАВОСЛАВНИХ ХРИШЋАНА ГРЧКЕ (Цркве ИПХ Грчке)
под Његовим Блаженством Архиепископом Атинским и све Грчке г. г.
Калиником

26. 10. 2017.

Обавештење о Архијерејској Литургији и званично прибројавање Српских Новомученика лику Светих Православне Цркве


У недељу, 16.10.2017. по црквеном календару (29.10.2017 по грађанском), у параклису св. Саве биће служена Архијерејска Литургија на којој ће началствовати Његово Блаженство Архиепископ Атински и све Грчке г. Калиник, уз саслужење Његовог Преосвештенства Митрополита Димитријадског г. Фотија и осталих клирика наше Цркве. У склопу богослужења биће обављено, на основу већ донесене саборске одлуке, и званично прибројавање Српских Новомученика пострадалих у тзв. НДХ (1941-1945) лику Светих Православне Цркве.

Јутрење ће почети у 7:00 ујутру, а у наставку ће бити служени часови и света Литургија, која ће почети око 09:30-10:00.
Блог делује у саставу парохије св. Саве у Београду. У изради је званична страница Цркве ИПХ Србије. До њеног коначног постављања, блог ће вршити и функцију обавештавања свих верника Цркве ИПХ Србије. Након постављања званичне странице, блог ће наставити да делује само као средство информисања парохије у Београду.

Ово је тренутно једина страница Цркве ИПХ Србије, која делује са благословом управљајућег Архијереја. Црква се ограђује од свих страница и група на друштвеним мрежама које се користе Њеним именом или се на било који начин повезују са Њом.

Садржај текстова објављених на блогу представљају ставове самих аутора а не морају нужно представљати и званичан став саме Цркве ИПХ Србије, односно Синода ИПХ Грчке. Званичан став Синода садржан је само у званичним документима самога Синода Цркве ИПХ Грчке.