Под духовном јурисдикцијом Свештеног Синода
ЦРКВЕ ИСТИНСКИ ПРАВОСЛАВНИХ ХРИШЋАНА ГРЧКЕ (Цркве ИПХ Грчке)
под Његовим Блаженством Архиепископом Атинским и све Грчке г. г.
Калиником

23. 12. 2015.

Посета Митрополита Оропског и Филијског г. Кипријана Кипру 
(Преузето са странице „Интернет Собор“)


Започет је процес сједињења између Цркве ИПХ Грчке (Архиепископ Калиник) и Аутокефалне Цркве ИПХ Кипра са њеним предстојатељем Митрополитом Китијским и целога Кипра – Севастијаном и матејевским грчким Синодом, на челу са Архиепископом Стефаном.

На фотографијама је приказана посета иницијатора овог сједињења – Митрополита Оропског и Филијског г. Кипријана (Млађег) саборном храму на Кипру. Пријатељски односи између подељених старокалендараца (тзв. „матејеваца“ и „флоринаца“) постоје још од времена (сада већ покојног) Митрополита Кипријана, који се више пута сусретао са сада већ упокојеним Архиепископом Андрејем (глава „матејеваца“ током 90-их година).

Помолимо се, браћо и сестре, да Господ Бог помогне да се излече ране поделе и да нас сједини у једној Љубави и Вери.
 Извор: Интернет Собор

Блог делује у саставу парохије св. Саве у Београду. У изради је званична страница Цркве ИПХ Србије. До њеног коначног постављања, блог ће вршити и функцију обавештавања свих верника Цркве ИПХ Србије. Након постављања званичне странице, блог ће наставити да делује само као средство информисања парохије у Београду.

Ово је тренутно једина страница Цркве ИПХ Србије, која делује са благословом управљајућег Архијереја. Црква се ограђује од свих страница и група на друштвеним мрежама које се користе Њеним именом или се на било који начин повезују са Њом.

Садржај текстова објављених на блогу представљају ставове самих аутора а не морају нужно представљати и званичан став саме Цркве ИПХ Србије, односно Синода ИПХ Грчке. Званичан став Синода садржан је само у званичним документима самога Синода Цркве ИПХ Грчке.