Под духовном јурисдикцијом Свештеног Синода
ЦРКВЕ ИСТИНСКИ ПРАВОСЛАВНИХ ХРИШЋАНА ГРЧКЕ (Цркве ИПХ Грчке)
под Његовим Блаженством Архиепископом Атинским и све Грчке г. г.
Калиником

15. 10. 2014.

Посета Архиепископа Калиника пастви у Србији и Републици Српској


Његово Блаженство Архиепископ Атински г.  г. Калиник је од 6./19.9.2014. до 8./21.9.2014. боравио у посети пастви у Србији и Републици Српској.

У суботу 7./20.9.2014. Архиепископ Калиник је у манастиру Успења Пресвете Богородице у Пирковцима, Лопаре, Република Српска, извршио освећење манастирског храма, након чега је служио свету архијерејску Литургију, уз саслуживање ктитора, духовника манастира и пастира пастве у Босни – јеромонаха Методија, као и свештеника из Бугарске и Румуније и Србије.







Следећег дана, 8./21.9.2014, на Празник Рођења Пресвете Богородице, служена је Божанствена Литургија у параклису св. Саве у Београду.
Блог делује у саставу парохије св. Саве у Београду. У изради је званична страница Цркве ИПХ Србије. До њеног коначног постављања, блог ће вршити и функцију обавештавања свих верника Цркве ИПХ Србије. Након постављања званичне странице, блог ће наставити да делује само као средство информисања парохије у Београду.

Ово је тренутно једина страница Цркве ИПХ Србије, која делује са благословом управљајућег Архијереја. Црква се ограђује од свих страница и група на друштвеним мрежама које се користе Њеним именом или се на било који начин повезују са Њом.

Садржај текстова објављених на блогу представљају ставове самих аутора а не морају нужно представљати и званичан став саме Цркве ИПХ Србије, односно Синода ИПХ Грчке. Званичан став Синода садржан је само у званичним документима самога Синода Цркве ИПХ Грчке.