Под духовном јурисдикцијом Свештеног Синода
ЦРКВЕ ИСТИНСКИ ПРАВОСЛАВНИХ ХРИШЋАНА ГРЧКЕ (Цркве ИПХ Грчке)
под Његовим Блаженством Архиепископом Атинским и све Грчке г. г.
Калиником

18. 8. 2014.

Обавештење о забрани свештенодејства
јеромонаху Харалампију Вуковићу


Одлуком од 30.7./12.8.2014. године надлежног епископа за Србију, Архиепископа Атинског г. г. Калиника, јеромонах Харалампије Вуковић је због канонских разлога стављeн под забрану сваког свештенодејства и одузето му је право да буде духовник. 

Јеромонах Харалампије Вуковић се позива у петак, 9./22.8.2014, у 10.00 пре подне, у мушки општежитељни манастир преп. Теодора Студита, Атикија, Коринтија, да се јави пред епископским судом да да одговор на оптужбе против њега.
Блог делује у саставу парохије св. Саве у Београду. У изради је званична страница Цркве ИПХ Србије. До њеног коначног постављања, блог ће вршити и функцију обавештавања свих верника Цркве ИПХ Србије. Након постављања званичне странице, блог ће наставити да делује само као средство информисања парохије у Београду.

Ово је тренутно једина страница Цркве ИПХ Србије, која делује са благословом управљајућег Архијереја. Црква се ограђује од свих страница и група на друштвеним мрежама које се користе Њеним именом или се на било који начин повезују са Њом.

Садржај текстова објављених на блогу представљају ставове самих аутора а не морају нужно представљати и званичан став саме Цркве ИПХ Србије, односно Синода ИПХ Грчке. Званичан став Синода садржан је само у званичним документима самога Синода Цркве ИПХ Грчке.