Под духовном јурисдикцијом Свештеног Синода
ЦРКВЕ ИСТИНСКИ ПРАВОСЛАВНИХ ХРИШЋАНА ГРЧКЕ (Цркве ИПХ Грчке)
под Његовим Блаженством Архиепископом Атинским и све Грчке г. г.
Калиником

20. 5. 2014.

Интронизација новог Митрополита САД Димитрија

У недељу, 11. маја, у грчком храму св. Маркеле, држава Њујорк, САД, након одласка Митрополита САД ИПЦ Грчке Павла у мировину, одржана је интронизација новог Митрополита САД Димитрија.


 







У том историјском догађају за ИПЦ Грчке учествовали су и Архиепископ РПЗЦ Андроник (први са десна на фотографији), Епископ Авксентије (ИПЦ Грчке), протојереј Всеволод Дутиков (други са лева) и ђакон Димитрије Добронравов (први са лева). То је прво заједничко богослужење клирика РПЗЦ и ИПЦ Грчке у том храму након много година.

Епископ Авксентије, Епископ Христодул, протојереј Всеволод
и Архиепископ Андроник.

Архиепископ Андроник изговара поздравну беседу.


Митрополит САД ИПЦ Грчке Димитрије, протојереј Всеволод,
Митрополит САД ИПЦ Грчке у мировини Павле.

Извор: http://internetsobor.org

На другим језицима:

Блог делује у саставу парохије св. Саве у Београду. У изради је званична страница Цркве ИПХ Србије. До њеног коначног постављања, блог ће вршити и функцију обавештавања свих верника Цркве ИПХ Србије. Након постављања званичне странице, блог ће наставити да делује само као средство информисања парохије у Београду.

Ово је тренутно једина страница Цркве ИПХ Србије, која делује са благословом управљајућег Архијереја. Црква се ограђује од свих страница и група на друштвеним мрежама које се користе Њеним именом или се на било који начин повезују са Њом.

Садржај текстова објављених на блогу представљају ставове самих аутора а не морају нужно представљати и званичан став саме Цркве ИПХ Србије, односно Синода ИПХ Грчке. Званичан став Синода садржан је само у званичним документима самога Синода Цркве ИПХ Грчке.