Под духовном јурисдикцијом Свештеног Синода
ЦРКВЕ ИСТИНСКИ ПРАВОСЛАВНИХ ХРИШЋАНА ГРЧКЕ (Цркве ИПХ Грчке)
под Његовим Блаженством Архиепископом Атинским и све Грчке г. г.
Калиником

11. 5. 2013.

Обавештење о одлукама Свештеног Синода од 17./30.3.2013.

У суботу 17/30.3.2013. у сали код храма „Цвет који не вене“ у Пиреју, заседао је Свештени Синод Цркве ИПХ Грчке и донео следеће одлуке:
  1. Прихватио је молбу за враћање у канонску Цркву ИПХ Грчке упућену од стране Парохије Благовести Пресвете Богородице из Стилиде Фтиотидске, са њеним парохом високопреподобним јеромонахом о. Спиридоном Јанопулосом.
  2. Након извештаја Комисије задужене за литургијски поредак, расудио је да је исправнији поредак у Крстопоклону недељу са којом се подудара празник Благосвести Пресвете Богородице служење Литургије св. Василија Великог.
Блог делује у саставу парохије св. Саве у Београду. У изради је званична страница Цркве ИПХ Србије. До њеног коначног постављања, блог ће вршити и функцију обавештавања свих верника Цркве ИПХ Србије. Након постављања званичне странице, блог ће наставити да делује само као средство информисања парохије у Београду.

Ово је тренутно једина страница Цркве ИПХ Србије, која делује са благословом управљајућег Архијереја. Црква се ограђује од свих страница и група на друштвеним мрежама које се користе Њеним именом или се на било који начин повезују са Њом.

Садржај текстова објављених на блогу представљају ставове самих аутора а не морају нужно представљати и званичан став саме Цркве ИПХ Србије, односно Синода ИПХ Грчке. Званичан став Синода садржан је само у званичним документима самога Синода Цркве ИПХ Грчке.