Под духовном јурисдикцијом Свештеног Синода
ЦРКВЕ ИСТИНСКИ ПРАВОСЛАВНИХ ХРИШЋАНА ГРЧКЕ (Цркве ИПХ Грчке)
под Његовим Блаженством Архиепископом Атинским и све Грчке г. г.
Калиником

28. 8. 2014.

Обавештење Синода ИПХ Грчке упућено Њ. В. Митрополиту Агатангелу о одлуци према којој сви свештенослужитељи ИПХ Грчке на територији Руске Федерације и Украјине треба да пређу под омофор РПЗЦ



Бр. прот. γ – 1962, у Атини 20.6./3.7.2014.
Његовом Високопреосвештенству Агатангелу,
Митрополиту Њујоршком и Источноамеричком
Руске Православне Заграничне Цркве,
у гр. Одеса



Ваше Високопреосвештенство,

На заседању нашег Синода 6./19. прошлог месеца јуна донесена је одлука да се они свештенослужитељи Цркве Истински Православних Хришћана Грчке који су до сада служили у Руској Федерацији и у Украјини, од сада и у будуће, потчине јурисдикцији помесне Цркве на чијем је челу Ваше Високопреосвештенство.

Наведени свештенослужитељи су следећи:
1.    о. Антоније Гојко, игуман манастира Параклита, Житомир, Кијев, Украјина.
2.    о. Виталије Рјапцев, на Уралу, Р.Ф.
3.    о. Георгије Цанајев, Владикавказ, Северна Осетија, Р.Ф.
4.    о. Георгије Кесов, Новоросиск, Р.Ф.
5.    о. Евгеније Леонов, Москва, Р.Ф.
6.    о. Константин Кочегаров, Москва, Р.Ф.
7.    о. Серафим Огли, поред Дивејева, Р.Ф.

Осим тога, обавештавамо Вас да смо о. јеромонаху Силуану Бојарову, који служи у женском манастиру у Ивецку, Урал, и који нам  је послао захтев за примање у нашу црквену јурисдикцију, одговорили да преда молбу непосредно Вашем Високопреосвештенству.

По заповести Светог Синода
Генерални секретар
† Фотије, Епископ Маратонски


превод са грчког: парохија св. Саве

извор: http://sinod.ruschurchabroad.org/

Блог делује у саставу парохије св. Саве у Београду. У изради је званична страница Цркве ИПХ Србије. До њеног коначног постављања, блог ће вршити и функцију обавештавања свих верника Цркве ИПХ Србије. Након постављања званичне странице, блог ће наставити да делује само као средство информисања парохије у Београду.

Ово је тренутно једина страница Цркве ИПХ Србије, која делује са благословом управљајућег Архијереја. Црква се ограђује од свих страница и група на друштвеним мрежама које се користе Њеним именом или се на било који начин повезују са Њом.

Садржај текстова објављених на блогу представљају ставове самих аутора а не морају нужно представљати и званичан став саме Цркве ИПХ Србије, односно Синода ИПХ Грчке. Званичан став Синода садржан је само у званичним документима самога Синода Цркве ИПХ Грчке.