Под духовном јурисдикцијом Свештеног Синода
ЦРКВЕ ИСТИНСКИ ПРАВОСЛАВНИХ ХРИШЋАНА ГРЧКЕ (Цркве ИПХ Грчке)
под Његовим Блаженством Архиепископом Атинским и све Грчке г. г.
Калиником

19. 9. 2013.

Посета Старокалендарској Цркви Румуније епископа ИПХ Грчке


Од понедељка 3/16. септембра до среде 5/18. септембра представници Цркве ИПХ Грчке, на челу са Његовим Високопреосвештенствoм, Митрополитом Пирејским и Саламинским г. Геронтијем, заједно са Његовим Преосвештенством Митрополитом Атичким и Беотичким г. Хризостомом и Његовим Преосвештенством Епископом Маратонским г. Фотијем, генералним секретаром Светог Синода, били су у Букурешту, Румунија, да би се састали са Митрополитом Власијем, Првојерархом Цркве ИПХ Румуније и другим његовим епископима, са којима су разговарали у вези питања од заједничког интереса.

Током њихове посете Румунији, наши епископи имали су прилику да посете храмове и манастире.



Извор: http://www.hotca.org
Блог делује у саставу парохије св. Саве у Београду. У изради је званична страница Цркве ИПХ Србије. До њеног коначног постављања, блог ће вршити и функцију обавештавања свих верника Цркве ИПХ Србије. Након постављања званичне странице, блог ће наставити да делује само као средство информисања парохије у Београду.

Ово је тренутно једина страница Цркве ИПХ Србије, која делује са благословом управљајућег Архијереја. Црква се ограђује од свих страница и група на друштвеним мрежама које се користе Њеним именом или се на било који начин повезују са Њом.

Садржај текстова објављених на блогу представљају ставове самих аутора а не морају нужно представљати и званичан став саме Цркве ИПХ Србије, односно Синода ИПХ Грчке. Званичан став Синода садржан је само у званичним документима самога Синода Цркве ИПХ Грчке.